EN
Zoek
Site map | Login

Links

Bio-economie@ILVO: "Van grond tot bord! Van grond tot industrieel product en terug?"

Naar aanleiding van een studie- en netwerkevent “Bio-economie@ILVO”, op 18 november 2016 maakten we deze brochure waar we een licht werpen op onze visie en strategie, ons BE-gerelateerd onderzoek. We zoeken naar antwoorden op diverse vragen: Hoe dringen we het gebruik van fossiele grondstoffen terug? Hoe produceren we zo duurzaam mogelijk biomassa? Hoe verwerken we deze biomassa zo efficiënt mogelijk in een brede waaier van biogebaseerde producten? Wat kan de bio-economie betekenen voor Vlaanderen en meer specifiek voor de agro-industrie? Hoe innoveren Vlaamse bioeconomie pioniers?

Bio-economie@ILVO: "Van grond tot bord! Van grond tot industrieel product en terug?"

Brochure bio-economie @ ILVOLandbouw en visserij zijn van oudsher en nog steeds gericht op de productie van voeding. In de 21ste eeuw lonkt de bio-economie – food of non-food – echter in toenemende mate naar de primaire sector.
Sinds 2014 heeft het ILVO-onderzoeksteam een visie en een onderzoeksstrategie ontwikkeld rond het potentieel van de bio-economie voor de Vlaamse agro-industrie. Vier groepen van BE-gerelateerde onderzoeksprojecten zijn intussen uitgegroeid tot aantrekkelijke clusters van expertise.

© Bio-economie | Contact Webmaster.