EN
Zoek
Site map | Login

BioBoost - Stimulatie van biobased economie in de tuinbouw

BioBoost - Interreg

Interreg 2 Zeeën - European Regional Development Fund

DOELSTELLING

In het BioBoost project werken triple-helix partners uit Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk samen om de ontwikkeling van een biobased economie in de tuinbouw te stimuleren.

WERKWIJZE?

In dit project worden de mogelijkheden voor hoogwaardig gebruik van tuinbouwresiduen en plantenstoffen onderzocht en in de praktijk gebracht in gezamenlijke proef-en testprojecten van onderzoeksinstellingen en bedrijven. Ook ontwikkelt het project activiteiten ter versterking van de samenwerking van bedrijven in de tuinbouw, onderzoekers en overheden in de drie Europese tuinbouwregio's (Lea Valley gebied met verwante gebieden in Kent (VK), regio Roeselare (BE) en regio Westland (NL)). Daarnaast biedt het project hulp aan kmo-bedrijven in deze regio’s om nieuwe concepten en producten te ontwikkelen, die plantenresten of planteninhoudsstoffen benutten voor bijvoorbeeld de voedselindustrie.

VERWACHTE RESULTATEN

Op basis van de ervaringen binnen het project en elders in de Europese Unie, willen de projectpartners een aanpak ontwikkelen die breder kan worden geïmplementeerd. Zo willen zij de ontwikkeling van een bio-economie in de tuinbouwsector te stimuleren. Tuinbouwafvalstromen zullen worden verminderd en voornamelijk worden (her)gebruikt als basismateriaal voor nieuwe toepassingen en producten. Dit verbetert hulpbronnenefficiëntie en de circulaire economie. Aan de andere kant kan hoogwaardig gebruik van deze afvalstromen  leiden tot extra inkomsten voor de tuinbouwsector en haar economische zekerheid versterken.

EUThis project has received funding from the Interreg 2 Seas programme 2014-2020 co-funded by the European Regional Development Fund under subsidy contract No 2S01-038, the province of West Flanders and the province of South Holland.Meer info

bart.vandroogenbroeck@ilvo.vlaanderen.be
geertrui.vlaemynck@ilvo.vlaanderen.be
sofie.deman@ilvo.vlaanderen.be
https://www.bioboosteurope.com/nl

© Bio-economie | Contact Webmaster.