EN
Zoek
Site map | Login

Food from Food - TripleF

Food from FoodProvincie Oost-Vlaanderen


DOELSTELLING

Het project Food from Food stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de agro- en voedingsmiddelenindustrie op het vlak van verwaarding van plantaardige nevenstromen tot voedingsmiddelen. Food from Food is een grensoverschrijdend project van Interreg Vlaanderen-Nederland en ondersteunt zowel op financieel als praktisch gebied.

WAT?

Vier promising pilots zullen uitgewerkt worden, waarbij er 2 reeds gekozen zijn, namelijk prei en wortel. De 2 andere worden gedurende het project vast gelegd.

VERWACHTE RESULTATEN

Door middel van het Interreg-project gaan wij nieuwe food producten en ingrediënten met nutritionele functionele waarde ontwikkelen (zoals aardappelen, groenten en fruit) zodat er geen (of minder) reststromen meer zouden zijn. Hiermee zal er sprake zijn van voedingsproducten en natuurlijke (E-nummervrije) verse ingrediënten, zoals vezels, vitamines, eiwitten, kleur- en geurstoffen die dienen als gezonde verrijking in foodtoepassingen. De vraag uit de markt is hierin leidend voor de verwaardingsroutes.

EUFood from Food is gefinancierd binnen het Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.” Dit project loopt van 1 januari tot 31 december 2019.


Meer info

nathalie.bernaert@ilvo.vlaanderen.be
www.foodfromfood.eu

Brochure 'Food from Food - Plant based product innovation'

© Bio-economie | Contact Webmaster.